Новини / Тваринництво     04 березня 2019 17:11

В Україні за тиждень знизилася ціна на м’ясо. Свинина стала найдешевшою

У період з 25 лютого до 4 березня в Україні дещо просіла ціна на м’ясо, найбільш суттєво – на свинину (на 6,18%). Тепер на ціновій драбині види м’яса розташувалися в такому порядку: яловичина, курятина, свинина. Виробники свинини очікують підвищення ціни на свою продукцію до кінця цього тижня.

Про це повідомляє ресурс pigua.info.

За даними регулярного моніторингу онлайн-цін на соціально значущі товари, який проводить Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, на 4 лютого в Україні встановилися такі ціни на продукцію м’ясного тваринництва:

  • свинина – 96,28 грн/кг,
  • м’ясо птиці – 97,92 грн/кг,
  • яловичина – 136,28 грн/кг,
  • сало – 132,23 грн/кг,
  • ковбаса – 182,42 грн/кг.

Повідомляється, що від початку року в онлайн-магазинах курятина подешевшала на 12,42%, а свинина – на 7,37%. Водночас яловичина подорожчала на 6,79%, сало – на 1,02%, а ковбаса – у середньому на 5,59%.

Landlord раніше повідомляв про те, чому експерти радять змінити раціон заради клімату і їсти менше червоного м’яса.

Читайте також