Українські аграрії за весь минулий рік зібрали 9,3 мільйонів тонн овочевих культур, що на 100 тисяч тон менше ніж у 2016 році. Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства України з посиланням на Державну службу статистики. Так, згідно попереднім даним Держстату, у 2016 році, валовий збір овочів відкритого ґрунту в Україні становив 9,4 млн тонн.
За інформацією прес-служби міністерства, у 2017 році врожай овочів зібрали з 446,3 тисяч гектарів при врожайності 207,8 ц/га.
«Крім того, урожай картоплі склав 22,2 млн тонн з 1,3 млн га при врожайності 167,8 ц/га. Овочів відкритого грунту було зібрано 8,7 млн тонн (94% від усіх овочів) з 440,3 тис. га при врожайності 197,9 ц/га, закритого грунту – 0,56 млн тонн (6%) з 6 тисяч га при врожайності 929,1 ц/га», – йдеться у повідомленні.
За матеріалами Мінагрополітики, до ТОП-3, за обсягами врожаю увійшли: капуста, помідори та цибуля.
«У розрізі культур найбільше було зібрано: капусти головчастої – 1,6 млн тонн з 63,7 тис. га при врожайності 259,3 ц/га, помідорів – 2,26 млн тонн з 74,2 тис.га при врожайності 304,9 ц/га, цибулі ріпчастої – 0,97 млн тонн з 54,7 тис. га при врожайності 177,5 ц/га, моркви – 838 тис. тонн з 42,7 тис. га при врожайності 195,2 ц/га, буряка столового – 837 тис. тонн з 38,4 тис. га при врожайності 216 ц/га», – стверджують у міністерстві.
Найбільше було зібрано овочевих культур у Херсонській області – 1,26 млн тонн, Дніпропетровській – 0,7 млн тонн, Харківській 0,69 млн тонн, Київській – 0,57 млн тонн, Миколаївській – 0,55 млн тонн та Львівській – 0,51 млн тонн областях.
За оцінками Держстату, валовий збір овочів відкритого ґрунту в Україні в 2016 році становив 9,4 млн тонн, а картоплі – 21,75 млн тонн, що на 2,2% і 4,4% відповідно більше, ніж у 2015 році.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!