Кількість надлишкового молока в Японії досягне приблизно 5 тис. т до кінця року, через що його доведеться утилізувати. Такі дані Японської молочної асоціації, повідомляє The Japan Times.
У Японії зростають побоювання, що наприкінці року та в період новорічних свят через тимчасовий надлишок молока доведеться викинути велику кількість молока.
Японська молочна промисловість зміцнила свої виробничі потужності після дефіциту вершкового масла, яке охопило країну у 2014 році. Проте цього літа кількість молока збільшилася, оскільки прохолодна погода створила сприятливі умови зростання молочних корів.
«Є побоювання, що баланс попиту та пропозиції буде ослаблений більше, ніж зазвичай, що призведе до виробництва молока, яке не зможуть спожити», — заявив міністр сільського господарства Гендзіро Канеко.
Кількість молока, виробленого з квітня по жовтень 2021 року, зросла на 2,6%, у порівнянні з минулим роком, за даними Міністерства сільського господарства країни. За словами експертів, очікувати на раптове відновлення попиту в суміжних до виробництва молока галузях найближчим часом не варто.
Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, що шведський стартап виготовляє рослинне молоко з картоплі.
Владислава Михайленко
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!