Dug був створений Veg of Lund — новатором в області харчових продуктів. Технологія базується на дослідженнях професора Єви Торнберг з Лундського університету. Бренд заявляє, що це перша в світі альтернатива веганського молока на основі картоплі.
Воно не тільки піниться, як молоко тварин, а й більш екологічне у виробництві, навіть у порівнянні з конкурентними видами молока на рослинній основі, пише Green Queen.
Крім картоплі молоко містить гороховий білок, мальтодекстрин, волокна цикорію, ріпакову олію та натуральні ароматизатори.
Читайте: Міністр агрополітики назвав середню ціну за гектар
Продукт також збагачений вітамінами, включаючи D, B12 і фолієву кислоту. На цей час Dug пропонує три аромати: оригінальний, бариста, несолодкий. За даними виробника, увесь асортимент вільний від лактози, сої, клейковини та горіхів, на відміну від інших видів веганського молока на ринку.
Dug — не єдиний стартап, який використовую картоплю для виробництва веганських молочних продуктів. Наприклад, британський постачальник продукції Бранстон будує новий завод з перетворення картоплі на рослинний білок. Його потім можна використовувати для приготування нових веганських м’ясних та молочних продуктів. Голландська компанія Avebe також виробляє картопляний білок під назвою Solanic для застосування на ринку веганських та вегетаріанських харчових продуктів.
Раніше Landkord повідомляв, що метеорологи ОАЕ використовують дрони, що стріляють лазерним променем в хмари, для викликання дощу
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!