Згідно з нещодавнім звітом Австралійського бюро сільськогосподарської та ресурсної економіки та наук (Abares), аквакультура стала найціннішою індустрією морепродуктів Австралії, вперше обігнавши виловлену дику рибу в 2021-2022 роках за валовою вартістю виробництва (GVP) і досягнувши максимальної вартості понад $2 млрд, передає пресслужба Мінагро в огляді іноземних ЗМІ.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
GVP сектора зросло на 9% у 2021 році та нині становить 56% від загальної вартості індустрії морепродуктів.
Попит на прісноводних раків ненаситний, — пояснив президент Асоціації фермерів Red Claw у Північному Квінсленді. І ціни справді хороші. У нас, як у фермерів, просто проблема з’ясувати, як виробляти їх достатньо. Якщо ви можете їх виростити, ви можете їх продати.
Докторка Келлі Кондон, дослідниця з Університету Джеймса Кука та експертка з аквакультури, зауважила, що галузь розвивається завдяки масштабним інвестиціям і покращенню її стійкості та ефективності.
Нагадаємо, Сінгапурський стартап Shiok Meats став першою у світі компанією, що зайнялась вирощуванням в лабораторії м’яса креветок, крабів та лобстерів.
Креветкова ферма може приносити до 19% чистого прибутку.
Риба та морепродукти увійшли до трійки товарів-лідерів з основних видів імпортованого до України агропродовольства. Його обсяги на 28,6% зросли у порівнянні з минулим роком.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!