Через три місяці після того, як компанія Upside Foods, що базується в Каліфорнії, стала першою спільною компанією, яка отримала схвалення регулюючих органів для культивованого м’яса в США, оголосила про новий промисловий завод поблизу Чикаго. Нове підприємство почне виробляти курячі продукти, вирощені на клітинах, з початковою потужністю в мільйони фунтів на рік, передає greenqueen.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Будівля площею 187 000 кв. футів розташована в Гленв’ю, штат Іллінойс, називається “Рубікон”, “що відзначає його історичне значення як точки неповернення”.
У цьому важливому кроку на шляху впровадження клітинного культивування м’яса завод має потенціал, щоб зрештою виробляти 30 мільйонів фунтів культивованого м’яса та морепродуктів на рік, а також використовувати культиватори об’ємом до 100 000 літрів, — мовиться у повідомленні.
Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен розповіла Green Queen, що завод – один із найбільших і найсучасніших комерційних сайтів у світі – розпочнеться з широкого портфоліо рецептур на основі курки, включаючи такі продукти, як курячі нагетси, курячі сосиски, пельмені та котлети.
Культивована курка компанії, яка потрапила на ринок громадського харчування в США через Bar Crenn у серпні , виробляється в її Центрі інженерії, виробництва та інновацій (EPIC) в Емерівілі, Каліфорнія. Компанія каже, що наразі завод може виробляти 50 000 фунтів готових культивованих м’ясних продуктів на рік, з потенціалом майбутнього розширення до 400 000 фунтів на рік.
Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.
Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.
Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.
Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!