Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиробників України.
Причиною цього стали скорочення посівних площ під цукрові буряки, зменшення виробленої сировини та її низька цукристість.
Торік цукор виробляли 42 заводи. Підприємства переробили на 10% менше цукрових буряків – 13,6 млн тонн. Через це й виготовили менше продукції.
Також однією з причин низького виробітку стала неякісна сировина. Так, минулого року аграрії зібрали рекордний врожай цукрових буряків. Однак, їхня цукристість була на рівні 16,47% – рекордно низька. Через це попри обсяги буряків, цукру зварити вдалося не так багато, як у попередні роки.
Читайте: Обвал світових цін на цукор: пошук винних
«Однак, його буде достатньо для покриття внутрішніх потреб споживачів, компаній та експорту», – заявила Руслана Бутило, заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор».
Найбільше солодкого продукту виготовили у Вінницькій області – 424,0 тис. тонн. Трохи менше – 227,0 тис. тонн – на Тернопільщині. На третьому місці – Полтавщина, яка продемонструвала показники виробництва цукру в 222,5 тис. тонн.
Як раніше повідомляв Landlord, відтепер в США не будуть вказувати “ГМО” на продукції, де є цукор, виготовлений з буряка, чи соєва олія. Міністерство сільського господарства країни (USDA) виключило цей товар зі списку для обов’язкового маркування.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!