Новини / Рослинництво     05 лютого 2019 12:52

Укрцукор назвав 3 причини падіння виробництва цукру

Торік у сезоні 2018/19 виробництво українського цукру зменшилося. Компаніям вдалося виготовити 1,82 млн тонн солодкої продукції. Це – на 15% менше ніж у сезон 2017/18.

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиробників України.

Причиною цього стали скорочення посівних площ під цукрові буряки, зменшення виробленої сировини та її низька цукристість.

Торік цукор виробляли 42 заводи. Підприємства переробили на 10% менше цукрових буряків – 13,6 млн тонн. Через це й виготовили менше продукції.

Також однією з причин низького виробітку стала неякісна сировина. Так, минулого року аграрії зібрали рекордний врожай цукрових буряків. Однак, їхня цукристість була на рівні 16,47% – рекордно низька. Через це попри обсяги буряків, цукру зварити вдалося не так багато, як у попередні роки.

ЧитайтеОбвал світових цін на цукор: пошук винних

«Однак, його буде достатньо для покриття внутрішніх потреб споживачів, компаній та експорту», – заявила Руслана Бутило, заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор».

Найбільше солодкого продукту виготовили у Вінницькій області – 424,0 тис. тонн. Трохи менше – 227,0 тис. тонн – на Тернопільщині. На третьому місці – Полтавщина, яка продемонструвала показники виробництва цукру в 222,5 тис. тонн.

Як раніше повідомляв Landlord, відтепер в США не будуть вказувати “ГМО” на продукції, де є цукор, виготовлений з буряка, чи соєва олія. Міністерство сільського господарства країни (USDA) виключило цей товар зі списку для обов’язкового маркування.

Новини за темою:  Теплий четвер з місцевими грозами: яка погода чекає Україну 22 травня
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також