Цьогоріч українці почали більше споживати м’яса птиці та яловичини, ніж торік. Споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно.
Водночас споживання свинини зменшилось, у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.
Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тисяч тонн, яловичини на 4 тисячі тонн — до 272 тисяч тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса на 19 тис. тонн. М’яса птиці було імпортовано на 17 тисяч тонн менше — 61 тисяча тонн, а яловичини на 2 тисячі тонн менше – 5 тисяч тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн.
Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023 році. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн — до 108 тисяч тонн.
Нагадаємо, Кувейт дозволив експорт українського м’яса птиці та продуктів. Для цього на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби оприлюднили відповідну форму міжнародного сертифіката та перелік обов’язкових документів.
Український агрохолдинг МХП отримає кредити на загальну суму 480 млн доларів. Кошти скерують на рефінансування боргу, модернізацію і підтримання поточної діяльності.
Влітку Україна розглядала можливість відновлення експорту м’яса та м’ясної продукції до Китаю.
Зміни логістичних маршрутів експорту української курятини призводять до її подорожчання, що послаблює позиції цієї продукції на світовому ринку.
У 2022 році споживання м’яса в Німеччині впало до найнижчого рівня за понад три десятиліття через зниження інтересу до свинини
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!