Про це повідомляє прес-служба «Укрцукру».
Такі темпи експорту українського цукру свідчать про пріоритетність цього напрямку для українських аграріїв.
«Особливо з огляду на логістичну близькість та загальносвітовий дефіцит. Останній очікують наступного 2019/2020 МР», – пояснила Руслана Бутило, заступниця голови правління НАЦУ «Укрцукор».
Для закріплення на європейському ринку, Руслана Бутило радить українським виробникам збільшувати якість продукту. Також конкурентною перевагою буде розширення асортименту.
Читайте: Топ-10 експортерів цукру в 2018 році
Крім європейських країн левову частку закупівель вітчизняного цукру зробили Румунія та Азербайджан. Перша імпортувала 17% від сумарного обсягу поставок, Азербайджан – 10%.
За вересень-січень 2018/2019 маркетингового року Україна реалізувала 240 тис. тонн цукру. Це – на 4% менше ніж за аналогічний період попереднього сезону продажів.
Як раніше повідомляв Landlord, у сезоні 2018/19 виробництво українського цукру зменшилося. Компаніям вдалося виготовити 1,82 млн тонн солодкої продукції. Це – на 15% менше ніж у сезон 2017/18.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!