У столиці США, Вашингтоні, почав роботу перший український ресторан Ruta.
Про це повідомляється на Facebook-сторінці Ruta.
У закладі можна скуштувати традиційні українські страви: борщ у різних варіаціях, вареники, голубці, деруни, котлету по-київськи тощо, а також є дитяче меню. Формат ресторану — модерн, українські страви в стилі високої кухні.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Засновник і шеф-кухар закладу — Дмитро Марценюк, який давно популяризує українську кухню за кордоном, зокрема у США. Він тривалий час був шефом легендарної “Веселки” у Нью-Йорку, не раз готував для поважних гостей урочистих подій в Посольстві України у США, є шефом-дипломатом при МЗС України.
Нагадаємо, перший ресторан української кухні YOY у Дубаї (ОАЕ) відкрила київська компанія Moderza Group.
Читайте також: McDonald’s відкрив ресторан для бджіл
Японський ресторан Ichigos Yokohama дозволяє відвідувачам скуштувати полуницю в її оптимальній стиглості, збираючи та споживаючи її на місці. Тут вирощують 10 видів полуниці протягом року, хоча не всі доступні одночасно.
У світі підрахували вартість найдорожчих фуд-брендів. За 2022 рік вартість бренду McDonald’s склала $48,6 млрд (+6% до показника 2021 року).
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!