“Джелато Гуцулато” — це спеціалізована крамниця в селі Кваси на Закарпатті, яка розпочала свою роботу в травні 2021 року. В асортименті є не лише морозиво з коров’ячого молока, а й з овечого.
Про це йдеться на Facebook-сторінці бренду.
“Джелато — це італійське морозиво, що виготовляється з цільного молока і цукру з додаванням фруктів, горіхів та інших натуральних компонентів. В асортименті — вершкове морозиво з овечого та козиного молока, ягідні щербети, морозиво з лісовими шишками та пивом”, — зазначають у “Джелато Гуцулато”.
Читайте також: “Рудь” втрапив у скандал через “Ленінградське” морозиво в Ізраїлі
Довідка: село Кваси посіло друге місце у Всеукраїнському конкурсі “Неймовірні села України 2022”, організатором якого є онлайн-видання AgroPortal.ua, та отримало 50 тис. грн від Посольства Королівства Нідерландів в Україні на співфінансування проєкту зі створення мобільного пункту прийому та охолодження молока.
Нагадаємо, українські виробники морозива у січні 2023 року експортували 355,6 т продукції, що на 25,22% більше, ніж у січні 2022 року, повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.
Раніше стало відомо, що у Вінниці продовжують розвивати кондитерську майстерність та розширювати асортимент. Підприємство, яке випускає кондитерську продукцію під ТМ “Солодка мрія”, віднедавна почало виготовляти 4 різновиди морозива на паличці — “Ескімо”, “Брауні”, шоколадне та лимонне.
Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” отримав беззаставний кредит в 210 млн грн від “Райффайзен Банку” під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на здійснення експорту до Польщі.
У Фінляндії випустили перше в світі морозиво з повітря. Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!