Новини

У Новій Зеландії надійшло у продаж перше в світі морозиво з цвітної капусти

Новозеландський стартап EatKinda, виробник першого у світі морозива з цвітної капусти, виводить свою розробку на ринок. Смаколик потрапить у понад 90 магазинів Woolworths.

Про це пише newfood.media.

Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії, що володіє відразу кількома роздрібними мережами, зокрема Countdown, SuperValu і FreshChoice.

Морозиво виготовляється із капусти, яку інакше б викинули, оскільки вона візуально недосконала — 40% овочів, вирощених у Новій Зеландії, не доходять до магазинів саме з цієї причини.

У Новій Зеландії надійшло у продаж перше в світі морозиво з цвітної капусти

Читайте також: Експорт українського морозива обвалився на понад 100%

Цвітна капуста поєднується з такими інгредієнтами як кокосова олія та гороховий білок.

EatKinda виготовляє морозиво у трьох смаках — Strawberry Swirl, Chocolate Swirl та Mint Choc Bikkie.

Продукти не містять сої, горіхів, ГМО та штучних інгредієнтів. А упаковка не містить пластику, що є особливою новинкою на новозеландському ринку.

До слова, стартап EatKinda з’явився, коли співзасновниця Дженні Метісон спробувала приготувати веганський чізкейк із цвітної капусти. Хоча рецепт не спрацював, Метісон успішно перетворила його на морозиво, яке дуже сподобалося членам сім’ї та друзям.

Нагадаємо, українські виробники морозива у січні 2023 року експортували 355,6 т продукції, що на 25,22% більше, ніж у січні 2022 року, повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

Раніше стало відомо, що у Вінниці  продовжують розвивати кондитерську майстерність та розширювати асортимент. Підприємство, яке випускає кондитерську продукцію під ТМ “Солодка мрія”, віднедавна почало виготовляти 4 різновиди морозива на паличці — “Ескімо”, “Брауні”, шоколадне та лимонне.

Український виробник морозива та заморожених напівфабрикатів “Три Ведмеді” отримав беззаставний кредит в 210 млн грн від “Райффайзен Банку” під страхове покриття Експортно-кредитного агентства (ЕКА) на здійснення експорту до Польщі.

У Фінляндії випустили перше у світі морозиво з повітря. Основа морозива – Solein. Це революційний мікробний протеїн, який отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання у вересні минулого року.

Валерія Пепеля

Валерія Ясницька

Журналіст-аналітик, редактор. Пише інтерв'ю та статті про агробізнес. Має дві вищі освіти - економічну та технічну. У друкованих та онлайн-ЗМІ працює від 2006 року. Улюблена тематика - економічне та соціально-політичне життя України.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку