Новини    02 листопада 2021 15:48

У Китаї працюють над зменшенням харчових відходів

Розпочато велику кампанію проти продовольчих втрат минулого року

Влада Піднебесної вирішила навчити китайців скороченню втрат зерна при збиранні та зниженні харчових відходів на кухнях по всій країні, заявив уряд КНР.

Китай розпочав велику кампанію проти продовольчих втрат минулого року, яку очолив особисто голова КНР Сі Цзіньпін на тлі побоювань з приводу продовольчої безпеки під час пандемії COVID-19.

“Незважаючи на те, що наразі зусилля принесли “відчутні результати”, можна зробити більше для створення високоякісної, ефективнішої та стійкішої національної системи продовольчої безпеки” – йдеться у документах уряду.

Читайте: Китай змінить правила імпорту харчових продуктів

Сектор громадського харчування, а також школи та урядові відомства повинні продовжувати регулювати порції продуктів та уникати марнотратної поведінки. А ще влада закликає аграріїв до використання вищих стандартів насіння та нової технології точного посіву пшениці, впровадження інтелектуальних та ефективних комбайнів.

Також інформується, що Пекін запроваджує нові субсидії на обладнання для сушіння зерна, щоб скоротити післязбиральні втрати. У план також включені сектори транспортування та переробки, а сектору кормів для тварин рекомендується використовувати більше замінників кукурудзи та соєвого шроту та знизити рівень протеїну відповідно до ініціативи, опублікованої цього року.

Влада “поглиблюватиме” свої рекламні зусилля, щоб сформувати громадську думку з цієї теми, а також покращити свої дані з цього питання, включаючи створення системи індексації відходів.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, що ЄС оголосив війну підробленому китайському меду. 

Джерело: UkrAgroConsult

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...