Новини    27 грудня 2022 15:17

У Японії туристам пропонують скуштувати вино з кавунів


Туристична асоціація містечка Аоморі на півночі Японії доручила Sun Mamoru Winery Inc. виробляти вино з місцевих кавунів з квітня 2021 року.  Ініціатива спрямована на популяризацію місцевої кухні, щоб залучити більше туристів у цей район.

Про це повідомляє Asahi.

Кавунове вино, що характеризується освіжаючою солодкістю, підходить як аперитив або як десертний напій.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

У господарському році, який розпочався у квітні 2020 року, у місті було зібрано 1728 тонн кавунів, що становить близько 20 відсотків усіх кавунів, зібраних у префектурі.

Для виготовлення вина використовується сорт кавуна Бенімакура.

За словами виноробів, спочатку вони збиралися виробляти вино тільки з кавунів. Але воно мало трав’янистий присмак, характерний для гарбузової рослини, коли його ферментували. Потім виноробня змішала біле вино, виготовлене з винограду Стеубен з регіону Цугару, щоб отримати рожеве вино з солодким смаком кавуна.

“Зберігає міцний аромат і смак кавуна. Воно не надто солодке і легко п’ється”, – сказав мер Мамору Хірата після дегустації вина під час пресконференції, що відбулася 1 листопада.

Пляшка об’ємом 720 мілілітрів продається за 2000 єн (14,60 доларів).

Нагадаємо, відразу дві мережі продуктових магазинів Японії порадували появою українських продуктів — вино 1821 у YamaYa, а також розширений асортимент солодощів Ascania у Gyomu Super.

Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.

У Японії ягоду черешні сорту Aomori Heartbeat продали за 600 тис. єн. Це понад $4 тис. Там відбувся аукціон черешень, на якому за коробочку з 15 ягід вторгували 600 тисяч єн (близько $4 тис.). Так, одна черешня коштувала покупцю майже $300 (40 тис. єн).

Новини за темою:  ЄС підвищує мита на агропродукцію та добрива з Росії та Білорусі: що зміниться для ринку

Японський ресторан Ichigos Yokohama дозволяє відвідувачам скуштувати полуницю в її оптимальній стиглості, збираючи та споживаючи її на місці. Тут вирощують 10 видів полуниці протягом року, хоча не всі доступні одночасно.

Валерія Пепеля

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...