Олександр Рябцев у Дніпрі створює дивовижні різновиди джину, які здобувають високі нагороди на професійних дегустаційних конкурсах. Найбільш незвичні виготовляє з калини та навіть буряка. Серед асортименту смаків є абсолютно несподівані різновиди, яких не знайдеш ніде у світі, – джин з гумі, айви, калини, кизилу, розповів проєкту “Напої. Технології та Інновації”.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Я відпрацьовую рецепти джинів – як класичних, так і нових, ексклюзивних. У колекції вже є близько 15 рецептів джину, які неодноразово були презентовані на дегустаційних конкурсах. Окрема лінійка – солодкі лікерні джини. Sloe gin може бути виготовлений не тільки з терену. Чудові напої за технологією sloe gin виходять із бузини та з аронії, з айви та гумі. І несподівано цікавими виявилися такі джини з калини та буряка, – зазначив Рябцев.
Буряковий джин – не той напій, який легко куплять у магазині, а привчати споживачів до культури споживання такого джину складно. Джин із буряка – справді експеримент.
Спочатку був зроблений міцний класичний джин з використанням ароматних сортів буряків як пошук чогось українського, національного. Цей джин здобув нагороду на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT. З плином часу, впродовж якого напій зберігався в пляшці, він набув дуже цікавих цукерково-ягідних тонів в ароматі та смаку. І згодом з’явилася ідея зробити такий джин солодким лікерним з досвіду зроблених раніше рецептів. Вийшов смачний джин на український лад, – пояснив Рябцев.
Майстер завжди шукає нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції.
Загалом Олександр Рябцев послуговується 15 рецептами, постійно шукаючи нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції. Є джини до складу яких входить понад 30 інгредієнтів, а є такі, які складаються із 8 складників. Виробник трепетно добирає компоненти, які смакуватимуть у напої гармонійно.
Адже для нього важливо не просто робити якісний джин, а наділяти його національним українським характером завдяки використанню складників, притаманних тільки Україні.
Так, наприклад, я використовую пелюстки соняшника, волошки, калину.
Нагадаємо, у селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!