
Про це повідомляє УНІАН.
Середня вартість десятка курячих яєць в Україні становила в лютому 23,9 грн. Зниження ціни зумовлено збільшенням обсягів виробництва.
За даними компанії Pro-Consulting, чинниками зростання продуктивності курей-несучок стали:
- модернізація і запуск нових виробничих об’єктів,
- оновлення поголів’я птиці, заміна на продуктивніші кроси останніх селекцій,
- впровадження сучасних високоефективних систем годування.
Читайте: Як стати одним із лідерів агроринку після втрати 50% активів – Бахматюк про спасіння Укрлендфармінгу
Аналітики передбачають, що в найближчі 5 років на українському ринку промислове виробництво курячих яєць зростатиме, також очікують зростання споживання яєць на душу населення.
Landlord раніше повідомляв про те, що яйця агрохолдингу Авангард отримали сертифікат Halal.