Візуалізацію з рекомендаціями міжнародних організацій щодо протидії поширенню COVID-19 на аграрних підприємствах та фермерських господарствах підготовила Європейська Бізнес Асоціація. Серед рекомендацій є і загальновідомі правила і специфічні вимоги, які стосуються саме агарного сектору.
Так, для запобігання поширення інфекції від людини до людини, радять підтримувати соціальне дистанціювання, тобто дотримуватись безпечної відстані 1,8 м між робітниками. Нагадується про необхідність забезпечення співробітників засобами індивідуального захисту і дезінфікуючими розчинами, дезінфекції всіх робочих поверхонь розчином спирту 65%, наголошено на важливості постійного миття рук з мильним розчином тощо.
Крім того, керівникам агарних підприємств важливо пам’ятати про необхідність промивання пустої тари з-під ЗЗР і її проколювання лише за умови, якщо працівник одягнений у засоби індивідуального захисту (маска, рукавички, одяг). Також треба дізнатися чи можуть уповноважені організації забрати пусту тару. У іншому разі – треба організувати її спеціальне зберігання після промивання і проколювання.
Читайте: Микола Бабенко: з 2021 року нас очікує масове закриття неефективних свинокомплексів і молочних ферм
Важливим є організація дезінфекційних споруд і забезпечення легкого доступу до них всіх працівників для миття рук, обробітку інструментів тощо. І ще раз нагадується про вимогу постійної дезінфекції кабін робочої техніки.
Звичайно, що у випадку виявлення у працівника підозрілих симптомів (лихоманка, сухий кашель, труднощі з диханням), він повинен бути ізольованим і отримати належний медичний догляд.
Нагадаємо, що раніше повідомлялось про те, що карантин в Україні буде продовжено після 22 травня.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!