Новини    17 березня 2020 13:14

Профілактика коронавірусу: які продукти радять вживати експерти

Експерт зі здорового харчування Брайан Кейтман переконана, що найкращий спосіб захистити організм від вірусів — це правильна дієта і здорові органічні продукти.

За словами Кейтман, імунна система людини працює як величезна карта пам’яті: як тільки вірусні патогенні клітини туди потрапляють — організм фіксує їх у себе і вчиться з ними боротися.

Таким чином, чим сильніша імунна система – тим ефективніше вона бореться з вірусами. Однак проблема вірусів, які є збудниками грипу чи застуди, полягають у мутації. Вони адаптуються до людського організму, через що імунні клітини не можуть їх розпізнати, затягуючи процес боротьби з ними й ускладнюючи перебіг хвороби.

“Нашій імунній системі потрібно достатньо енергії, щоб виробляти клітини і ферменти, яким потрібні вітаміни і мінерали для ефективної роботи. Для цього нам потрібно споживати достатню кількість поживних речовин, вітамінів і мінералів, враховуючи групи С, D, а також В6, В12, фолат, цинк, мідь, залізо, селен, необхідні амінокислоти і незамінні жирні кислоти”, — пише Кейтман.

Схожа історія із коронавірусом. Через ослаблений імунітет у людей похилого віку банально не справляється з новим невідомим патогеном, що вже призвело до декількох тисяч смертей.

Тож для ефективної роботи імунної системи необхідні поживні речовини. Що, власне, підтвердили вчені з Науково-дослідного центру харчування людини в Бостоні у своєму недавньому дослідженні.

Результати їх роботи показують, що збільшення норм споживання деяких поживних речовин оптимізує імунні функції і дозволяє краще захищати організм від різних інфекцій. Вчені з США заявляють про клінічні докази користі вітамінів групи D і E, пробіотиків, чайних компонентів, а також жирних кислот, про які писав Брайан Кейтман.

Читайте: Рада підтримала податкові канікули: від чого звільняють бізнес

Фрукти й листяні овочі – це чудові захисники організму від вірусних патогенів, адже є джерелом вітамінів A, C, B і E, а також цинку, селену і міді.

Новини за темою:  ФАО та Україна посилюють співпрацю: ключові напрямки підтримки аграріїв та відновлення сільських територій

Так, індійський дієтолог і засновник компанії Trive FNC, Магда Прадан пояснює, що крім продуктів, що містять кальцій, поліпшити імунітет можуть орегано, чебрець і ехінацея.

“Найкраще — збільшити в раціоні кількість органічної їжі, вирощеної на місцевих фермах без додавання хімічних добрив”, — каже дієтолог.

До позитивного ефекту для роботи імунної системи також призведе скорочення споживання олій і рафінованої їжі (консерванти і будь-які оброблені/пастеризовані продукти).

Така їжа швидше приходить в непридатність і у вас можуть виникнути труднощі в її приготуванні, але зате організм людини спочатку був розрахований на вживання їжі природного походження.

Відзначимо, раніше Landlord повідомляв, які продукти врятують від коронавірусу.

За матеріалами порталу НВ.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...