Профілактика коронавірусу: які продукти радять вживати експерти

За словами Кейтман, імунна система людини працює як величезна карта пам’яті: як тільки вірусні патогенні клітини туди потрапляють — організм фіксує їх у себе і вчиться з ними боротися.
Таким чином, чим сильніша імунна система – тим ефективніше вона бореться з вірусами. Однак проблема вірусів, які є збудниками грипу чи застуди, полягають у мутації. Вони адаптуються до людського організму, через що імунні клітини не можуть їх розпізнати, затягуючи процес боротьби з ними й ускладнюючи перебіг хвороби.
“Нашій імунній системі потрібно достатньо енергії, щоб виробляти клітини і ферменти, яким потрібні вітаміни і мінерали для ефективної роботи. Для цього нам потрібно споживати достатню кількість поживних речовин, вітамінів і мінералів, враховуючи групи С, D, а також В6, В12, фолат, цинк, мідь, залізо, селен, необхідні амінокислоти і незамінні жирні кислоти”, — пише Кейтман.
Схожа історія із коронавірусом. Через ослаблений імунітет у людей похилого віку банально не справляється з новим невідомим патогеном, що вже призвело до декількох тисяч смертей.
Тож для ефективної роботи імунної системи необхідні поживні речовини. Що, власне, підтвердили вчені з Науково-дослідного центру харчування людини в Бостоні у своєму недавньому дослідженні.
Результати їх роботи показують, що збільшення норм споживання деяких поживних речовин оптимізує імунні функції і дозволяє краще захищати організм від різних інфекцій. Вчені з США заявляють про клінічні докази користі вітамінів групи D і E, пробіотиків, чайних компонентів, а також жирних кислот, про які писав Брайан Кейтман.
Читайте: Рада підтримала податкові канікули: від чого звільняють бізнес
Фрукти й листяні овочі – це чудові захисники організму від вірусних патогенів, адже є джерелом вітамінів A, C, B і E, а також цинку, селену і міді.
Так, індійський дієтолог і засновник компанії Trive FNC, Магда Прадан пояснює, що крім продуктів, що містять кальцій, поліпшити імунітет можуть орегано, чебрець і ехінацея.
“Найкраще — збільшити в раціоні кількість органічної їжі, вирощеної на місцевих фермах без додавання хімічних добрив”, — каже дієтолог.
До позитивного ефекту для роботи імунної системи також призведе скорочення споживання олій і рафінованої їжі (консерванти і будь-які оброблені/пастеризовані продукти).
Така їжа швидше приходить в непридатність і у вас можуть виникнути труднощі в її приготуванні, але зате організм людини спочатку був розрахований на вживання їжі природного походження.
Відзначимо, раніше Landlord повідомляв, які продукти врятують від коронавірусу.
За матеріалами порталу НВ.