Про це повідомляє HortiDaily.
На фермі Tomatec в Lot-et-Garonne, що на південному заході Франції вирощують понад 17 сортів томатів. Найбільша ділянка має площу понад 43 тис. кв. футів, вона віддана під помідори чері.
Читайте: Народні прикмети: відомий прогнозист пояснив, чому вірити аграріям
Проте з 2014 р. компанія також вирощує старі сорти. Багато виробників кластерних томатів перейшли до цього сегмента внаслідок дуже поганих цін минулого літа. При цьому фермери усвідомлюють важливість відмови від тих старих сортів, які можуть забезпечувати високу врожайність, але мають незадовільні смакові якості.
Старі сорти: для кожного щось є
«Французькі споживачі все більше цікавляться якісними продуктами, і коли справа доходить до смаку, вони готові платити трохи більше, – пояснює Jonas Hollaar, менеджер компанії Tomatec. – Старі сорти апелюють до всіх типів клієнтів. Кожен споживач може відшукати свій улюблений смак, текстуру і знайти улюблений сорт, від «чорного кримчанина» до помідора «ананас», наприклад».
Смак минулого
Jonas зазначає, що помідори, вирощені в теплицях, часто мають погану репутацію у Франції: вони високоврожайні, але їх смакові якості недостатні. Особливо це стосується кластерів і круглих помідорів, які зберігаються при дуже низьких температурах, що ще більше знищує їхній смак.
«Багато людей навколо мене прагнуть відчути «справжній» смак з дитинства – помідорів, які прийшли із саду їхніх бабусь і дідусів. У старих сортах споживачі знаходять ті смаки минулого, які вони шукають. Сьогодні всі французькі споживачі знайомі принаймні з одним сортом старих томатів», – розповідає Jonas Hollaar.
Landlord раніше повідомляв про те, що мексиканські виробники томатів подали в суд на Міністерство торгівлі США.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!