Власник найбільшого в Європі кизилового саду на Запоріжжі фермер Сергій Ольшанський постачає українцям нові продукти, виготовлені з кизилу, передає SEEDS.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Зазвичай, вирощений кизил відправляють на переробку. Продукти з доданою вартістю – основний напрямок компанії Сергія Ольшанського Famberry. На днях підприємець анонсував появу нових кизилових смаколиків – кизилу маринованого та фаршированого, розповів фермер у Facebook.
Світ не бачив і мир не чув! Famberry освоює нові види продукції: кизилове варення без кістки, кизил маринований та фарширований, горіхами, анчоусами та всім чим душа споживача забажає!, – мовиться у повідомленні.
Кизилові смаколики, які виробляють під торговою маркою Famberry, купують по всій Україні у супермаркетах NOVUS, Ашан, Good Wine, VARUS, а куштують навіть американці та німці.
Це сухофрукти, цукати, продукти на меду, сублімовані дропси та порошок, пастилки, соуси до м’яса і риби, морс, нектар, сік та багато іншої продукції. Лінійка Famberry розширюється з кожним роком, як і канали збуту продукції.
Нагадаємо, Famberry, котра має найбільший в Європі кизиловий сад, відкрила виробництво у Запоріжжі. Нове виробництво містить цех з виготовлення плодово-ягідної продукції площею 200 m², низькотемпературні камери зберігання площею 150 m², розраховані на 100 тонн продукції, середньотемпературна камера на 100 m² та складське приміщення на 1700 m².
Зауважимо, у квітні через окупацію найбільшого органічного кизилового саду в Європі компанії Famberry в с. Нове Запорізької області, господарі почали будувати нове підприємство у Запоріжжі.
Господарство повного циклу Famberry, що розташоване у Запорізькій області має намір постачати кизил на ринок Румунії.
Сублімований кизил набирає все більшої популярності в Україні. В Україні такий виготовляють лише на одному заводі у Дніпрі і він теж належить компанії Famberry.
Вирощувати кизил невеликими обсягами – на 1-2 га невигідно. Тому що не вдасться сформувати експортну партію – ділиться секретами вирощування не досить популярної в Україні промислової ягоди фермер Сергій Малявкін.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!