Компанія Famberry, котра має найбільший в Європі кизиловий сад, відкрила виробництво у Запоріжжі, інформує newfood. Нове виробництво містить цех з виготовлення плодово-ягідної продукції площею 200 m², низькотемпературні камери зберігання площею 150 m², розраховані на 100 тонн продукції, середньотемпературна камера на 100 m² та складське приміщення на 1700 m².
Компанія уже почала виготовлення кизилового соусу до сиру на новому обладнанні.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
З перших днів війни сад, наше господарство та виробничі потужності знаходяться під тимчасовою окупацією. Вивезти техніку та обладнання не було можливості, – зазначили у компанії. – На зараз будівлі знищені. Сад дотепер продовжують охороняти наші працівники.
Також компанія планує виготовляти варення, джеми, кизилові компоти та пастилу. Також на сучасному обладнанні будуть надаватися складські послуги та послуги з замороження продуктів.
З 2018 року Famberry провела багато експериментів із переробленням кизилу. Технологи ставили експерименти з використання в деяких продуктах меду замість цукру. Кизиловий джем на меду Famberry ввела у промислове виробництво.
Окрім цього, компанія створила кизилове вино, яке після витримки має чудовий смак та аромат.
У майбутніх планах – експерименти з сухофруктами, цукатами, виготовлення сублімованих дропсів, сублімованого порошку, соусів до м’яса та риби, морсу, соку та нектару.
Нагадаємо, у квітні серез окупацію найбільшого органічного кизилового саду в Європі компанії Famberry в с. Нове Запорізької області, господарі почали будувати нове підприємство у Запоріжжі.
Господарство повного циклу Famberry, що розташоване у Запорізькій області має намір постачати кизил на ринок Румунії.
Сублімований кизил набирає все більшої популярності в Україні. В Україні такий виготовляють лише на одному заводі у Дніпрі і він теж належить компанії Famberry.
Вирощувати кизил невеликими обсягами – на 1-2 га невигідно. Тому що не вдасться сформувати експортну партію – ділиться секретами вирощування не досить популярної в Україні промислової ягоди фермер Сергій Малявкін.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!