Новини / Тваринництво     20 лютого 2019 14:19

Новий спосіб маркування м’яса: у Німеччині на упаковці вказують умови утримання свиней

У Німеччині з’явився новий спосіб маркування м’яса. Його презентувала міністр продовольства і с/г Юлія Клекнер. Відтепер на упаковці виробники можуть вказувати умови вирощування свиней, їхній раціон, транспортування тощо.

Про це повідомляє PigUA.info.

Наразі маркування буде тільки на продукції зі свинини. Однак, згодом його планують поширити й на інші товари тваринництва.

Нова інформація на упаковці не обов’язкова. Виробники можуть вказувати її за бажанням.

У маркуванні йтиметься про дотримання вимог щодо етичного вирощування тварин. Зокрема, на упаковці вказуватиметься повний спектр «біографії» тварини – від даних про розмір площі, на якій проживала свиня, виду кастрації, терміну лактації для свиноматок до транспортування до місця забою та, власне, його спосіб.

ЧитайтеЗірка Youtube: фермер з Житомирщини веде відеоблог про вирощування свиней

Згідно з соціологічними дослідженнями, європейці готові переплачувати за продукцію, вирощену з дотриманням етичних стандартів. Тобто коли тварин утримували в хороших умовах та максимально пришвидшували процедуру забою.

Більше того, європейські науковці в ході експериментів довели: тварини з високим рівнем добробуту мають більшу продуктивність, тобто краще й швидше набирають вагу. Для цього їм потрібна суха підлога, чисті приміщення та навіть іграшки – гумові кульки. А заспокійливі трави, дію яких також перевіряли вчені, здатні підвищити соціалізацію тварин, зменшити рівень стресу та відповідно – збільшити апетит.

Як раніше повідомляв Landlord, фермери Великої Британії та Австралії в останні роки почали фарбувати дахи свинарників у білий колір. Такий тренд пояснюють спекотним літом. Білий дах менше, ніж темний, притягує сонце та відтак – зменшує температуру в приміщенні.

Читайте також

Матеріали по темі