НовиниТваринництво

Новий спосіб маркування м’яса: у Німеччині на упаковці вказують умови утримання свиней

Про це повідомляє PigUA.info.

Наразі маркування буде тільки на продукції зі свинини. Однак, згодом його планують поширити й на інші товари тваринництва.

Нова інформація на упаковці не обов’язкова. Виробники можуть вказувати її за бажанням.

У маркуванні йтиметься про дотримання вимог щодо етичного вирощування тварин. Зокрема, на упаковці вказуватиметься повний спектр «біографії» тварини – від даних про розмір площі, на якій проживала свиня, виду кастрації, терміну лактації для свиноматок до транспортування до місця забою та, власне, його спосіб.

ЧитайтеЗірка Youtube: фермер з Житомирщини веде відеоблог про вирощування свиней

Згідно з соціологічними дослідженнями, європейці готові переплачувати за продукцію, вирощену з дотриманням етичних стандартів. Тобто коли тварин утримували в хороших умовах та максимально пришвидшували процедуру забою.

Більше того, європейські науковці в ході експериментів довели: тварини з високим рівнем добробуту мають більшу продуктивність, тобто краще й швидше набирають вагу. Для цього їм потрібна суха підлога, чисті приміщення та навіть іграшки – гумові кульки. А заспокійливі трави, дію яких також перевіряли вчені, здатні підвищити соціалізацію тварин, зменшити рівень стресу та відповідно – збільшити апетит.

Як раніше повідомляв Landlord, фермери Великої Британії та Австралії в останні роки почали фарбувати дахи свинарників у білий колір. Такий тренд пояснюють спекотним літом. Білий дах менше, ніж темний, притягує сонце та відтак – зменшує температуру в приміщенні.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку