Про це повідомляє PigUA.info.
Наразі маркування буде тільки на продукції зі свинини. Однак, згодом його планують поширити й на інші товари тваринництва.
Нова інформація на упаковці не обов’язкова. Виробники можуть вказувати її за бажанням.
У маркуванні йтиметься про дотримання вимог щодо етичного вирощування тварин. Зокрема, на упаковці вказуватиметься повний спектр «біографії» тварини – від даних про розмір площі, на якій проживала свиня, виду кастрації, терміну лактації для свиноматок до транспортування до місця забою та, власне, його спосіб.
Читайте: Зірка Youtube: фермер з Житомирщини веде відеоблог про вирощування свиней
Згідно з соціологічними дослідженнями, європейці готові переплачувати за продукцію, вирощену з дотриманням етичних стандартів. Тобто коли тварин утримували в хороших умовах та максимально пришвидшували процедуру забою.
Більше того, європейські науковці в ході експериментів довели: тварини з високим рівнем добробуту мають більшу продуктивність, тобто краще й швидше набирають вагу. Для цього їм потрібна суха підлога, чисті приміщення та навіть іграшки – гумові кульки. А заспокійливі трави, дію яких також перевіряли вчені, здатні підвищити соціалізацію тварин, зменшити рівень стресу та відповідно – збільшити апетит.
Як раніше повідомляв Landlord, фермери Великої Британії та Австралії в останні роки почали фарбувати дахи свинарників у білий колір. Такий тренд пояснюють спекотним літом. Білий дах менше, ніж темний, притягує сонце та відтак – зменшує температуру в приміщенні.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!