На Закарпатті виготовляють мариноване виноградне листя

На Закарпатті крафтова майстерня “Долина теплиць” почала виготовляти мариноване виноградне листя для голубців (більш відоме як долма), повідомляють у пресслужбі бренду.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Зауважується, що в Ужгороді новинку можна придбати у крамниці “Закарпатський кошик Craft’s”.
Закарпаття — чудовий виноградний край! Ми в основному використовуємо виноградне гроно, а листя залишаємо поза увагою, хоч воно має багато корисних речовин, — пояснюють у крамниці.
Нагадаємо, Олександр Рябцев у Дніпрі створює дивовижні різновиди джину, які здобувають високі нагороди на професійних дегустаційних конкурсах. Найбільш незвичні виготовляє з калини та навіть буряка. Серед асортименту смаків є абсолютно несподівані різновиди, яких не знайдеш ніде у світі, – джин з гумі, айви, калини, кизилу.
У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
“Джелато Гуцулато” — це спеціалізована крамниця в селі Кваси на Закарпатті, яка розпочала свою роботу в травні 2021 року. В асортименті є не лише морозиво з коров’ячого молока, а й з овечого.
Анна Лиса