Підприємство “Хантер”, яке в Шосткинській громаді обслуговуватиме 14 тис. га, також взяло у користування 900 га мисливських угідь на Ямпільщині.
Про це повідомив засновник підприємства “Хантер” Володимир Пилипейко, пише “Ямпіль. Інфо“.
“Між селами Шатрище та Феофілівка є невелика ділянка полів, і до них примикають агролісгоспівські ліси. Там є і буде відтворюватись коза, заєць, лисиця, вовк, можливо, буде заходити також олень та дикий кабан” , — розповів Пилипейко.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
За словами підприємця, ТОВ “Хантер” бере у користування лише 900 з 119 тис. га, що належали Ямпільській організації Товариства мисливців та рибалок.
“Якщо взяти Шосткинське УТМР, то це 122 тис. га, та Ямпільське, де 119 тис. га, то в Ямпільському районі ми за рахунок агролісгоспу взяли 600 га і за рахунок приватного підприємства — 300 га. У Шостці ми взяли 4 тис. га полів. Коли закінчиться війна, і Україна переможе, у мисливців буде можливість приїжджати, брати картки у єгеря та полювати. Наше мисливське господарство працюватиме на тих же умовах, що і УТМР. Тільки якщо у них ви платите, а добути звіра вам важко, то ми зможемо гарантувати, що якщо ви заплатили за зайця, то ви його вполюєте. У нас є кормова база, єгері, охорона — створені всі умови для ведення мисливського господарства”, — зазначив фермер.
Він додає, що мисливське господарство “Хантер” вже розпочало свою роботу.
“Ми вже розпочали роботу і ліс Середино-Будського лісгоспу використовували за спільним фінансуванням: ми забезпечували корми та охорону. На сьогодні у нас є оленяча ферма, є молодняк оленя, який ми будемо випускати у дику природу. Ореол оленя дуже великий і, я сподіваюсь, буде розходитись і у нас, і в інших угіддях з’являться олені. Якщо у нас не буде браконьєрів, то звір завжди буде”, — говорить Володимир Пилипейко.
Нагадаємо, за підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету спільно зі стейкхолдером університету ТОВ “Промавтоматика-Вінниця” вчені під час виконання одного з етапів прикладної роботи розробили та впровадили проєкт гібридної сонячної електростанції.
На Вінниччині вивели цукрову кукурудзу зі смаком яблука та кавуна. М’якуш у кавуна на 93% складається з води та близько 4-6% цукрів: глюкози, фруктози і сахарози. У цукрової кукурудзи зерна в молочній стиглості мають близько 74-76% води.
У Вінниці стартувала підготовча робота зі створення гуртового сільськогосподарського ринку, який з часом може набути статусу регіонального.
Вінницьке підприємство учасник агрокластера “АгроВін” розробило технологію дистанційного пошуку мін на полях. Шукатимуть їх за допомогою сільськогосподарської техніки.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!