Новини

На Вінниччині створять приватні мисливські угіддя

Підприємство “Хантер”, яке в Шосткинській громаді обслуговуватиме 14 тис. га, також взяло у користування 900 га мисливських угідь на Ямпільщині.

Про це повідомив засновник підприємства “Хантер” Володимир Пилипейко, пише “Ямпіль. Інфо.

“Між селами Шатрище та Феофілівка є невелика ділянка полів, і до них примикають агролісгоспівські ліси. Там є і буде відтворюватись коза, заєць, лисиця, вовк, можливо, буде заходити також олень та дикий кабан” , — розповів Пилипейко.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

За словами підприємця, ТОВ “Хантер” бере у користування лише 900 з 119 тис. га, що належали Ямпільській організації Товариства мисливців та рибалок.

“Якщо взяти Шосткинське УТМР, то це 122 тис. га, та Ямпільське, де 119 тис. га, то в Ямпільському районі ми за рахунок агролісгоспу взяли 600 га і за рахунок приватного підприємства — 300 га. У Шостці ми взяли 4 тис. га полів. Коли закінчиться війна, і Україна переможе, у мисливців буде можливість приїжджати, брати картки у єгеря та полювати. Наше мисливське господарство працюватиме на тих же умовах, що і УТМР. Тільки якщо у них ви платите, а добути звіра вам важко, то ми зможемо гарантувати, що якщо ви заплатили за зайця, то ви його вполюєте. У нас є кормова база, єгері, охорона — створені всі умови для ведення мисливського господарства”, — зазначив фермер.

Він додає, що мисливське господарство “Хантер” вже розпочало свою роботу.

“Ми вже розпочали роботу і ліс Середино-Будського лісгоспу використовували за спільним фінансуванням: ми забезпечували корми та охорону. На сьогодні у нас є оленяча ферма, є молодняк оленя, який ми будемо випускати у дику природу. Ореол оленя дуже великий і, я сподіваюсь, буде розходитись і у нас, і в інших угіддях з’являться олені. Якщо у нас не буде браконьєрів, то звір завжди буде”, — говорить Володимир Пилипейко.

Нагадаємо, за підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету спільно зі стейкхолдером університету ТОВ “Промавтоматика-Вінниця” вчені під час виконання одного з етапів прикладної роботи розробили та впровадили проєкт гібридної сонячної електростанції.

На Вінниччині вивели цукрову кукурудзу зі смаком яблука та кавуна. М’якуш у кавуна на 93% складається з води та близько 4-6% цукрів: глюкози, фруктози і сахарози. У цукрової кукурудзи зерна в молочній стиглості мають близько 74-76% води.

У Вінниці стартувала підготовча робота зі створення гуртового сільськогосподарського ринку, який з часом може набути статусу регіонального.

Вінницьке підприємство учасник агрокластера “АгроВін” розробило технологію дистанційного пошуку мін на полях. Шукатимуть їх за допомогою сільськогосподарської техніки.

Валерія Пепеля

Валерія Ясницька

Журналіст-аналітик, редактор. Пише інтерв'ю та статті про агробізнес. Має дві вищі освіти - економічну та технічну. У друкованих та онлайн-ЗМІ працює від 2006 року. Улюблена тематика - економічне та соціально-політичне життя України.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку