Таку новину повідомив Elevatorist.
Про плани свого підприємства, яке займається переробкою амаранту, розповів учасникам «Агроекспедиції Переробка» директор «НПК Амарант» Андрій Шведов. Він відзначив, що сьогодні назріла гостра потреба в такому елеваторі, оскільки амарант не можна сушити за допомогою електрики або інфрачервоних променів, також не можна для сушіння використовувати температуру вище 40 °C. Цій рослині потрібні спеціальні умови сушіння.
Читайте: Для виробництва чипсів Lay’s в Україні вирощуватимуть 60 тис. тонн картоплі.
«У наступному році ми хочемо зробити спеціальний амарантовий елеватор тут під Миколаєвом. Уже є територія, є інвестор, який готовий вкладати гроші. Зараз ми готуємо йому комерційну пропозицію», – каже директор.
На підприємстві із зародків амаранту виготовляють цілющу олію та борошно. Борошно із зерен амаранту особливо корисне людям, які страждають на целіакію, оскільки воно не містить глютену. Таке борошно додають у випічку і в різні страви як вітамінно-білкову добавку, а також використовують для згущення соусів і панірування.
Амарант вважають однією з найрентабельніших культур, які вирощуються в Україні.
Раніше повідомлялося, що сім’я з Київщини продає тоннами рослинну олію з нетрадиційної сировини.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!