На Київщині органічна овочева ферма “ОСЬО” щороку вирощує невеликі, але цікаві столові гарбузи на площі 1-1,5 га, розповіла власниця ферми Юлія Ворощук AgroPortal.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Серед сортів є як українська Ждана, польський Прованс, так і вже популярні Хоккайдо та Батернат.
Люди зараз не варять просто гарбузову кашу, а роблять крем-супи, запіканки, снеки. А це потребує від гарбуза відповідного смаку. Купують гарбузи до 2,5 кг, більші немає де зберігати. Якщо все ж купуєте великий гарбуз, то його можна порізати на шматочки і покласти в морозильну камеру. Зимою будете ласувати смакотою, — пояснила фермерка.
Нагадаємо, підприємство Nuts-n-Garden, що вирощує фундук у селі Саливонки Київської області, цього року закінчило перехідний період до органічного господарювання і зараз сертифіковане за Органік стандартом.
В Україні почав роботу Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва.
Galeks-Agro стала першою компанією, яка за результатами перевірки та визначення відповідності усіх стадій виробництва та обігу органічної продукції вимогам законодавства України отримала підтверджувальний сертифікат.
Згідно з прогнозами 20% горіхових садів України будуть органічними до 2030 року.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!