Про це повідомляє HortiDaily.
У новоствореному тепличному господарстві Warmenhuizen у Нідерландах вирощують 6 сортів салату. Виробництво триватиме цілий рік. На 3 гектарах площі розраховують отримати близько 190 тис. головок.
Це майже повністю забезпечить потреби голландського споживача. Тож лише невелику кількість салату доведеться імпортувати взимку з південних країн, що дасть змогу суттєво скоротити транспортні витрати, а отже і викиди СО2.
Читайте: Єдина в Україні і одна з лише трьох у світі: компанія вирощує зелень методом аеропоніки
Особливості тепличного господарства Warmenhuizen
- Є окремі приміщення для проростання насіння і окремі вертикальні кімнати для вирощування сільськогосподарських культур.
- Насіння може вирости в зрілу рослину протягом 7-8 тижнів.
- Продукт можна простежити протягом усього процесу.
- Коли всі заплановані технології та пристрої запустять, майже все буде автоматизовано, і люди стануть взагалі не потрібними в теплиці. Весь процес може віддалено відстежуватися через камери.
- Гідропоннне вирощування дає змогу використовувати менше добрив і пестицидів.
Landlord раніше повідомляв про те, що бельгійська компанія Hortiplan уже чверть століття виготовляє повністю автоматизовані гідропонні системи для листової зелені та овочів і бере активну участь у вирощуванні тепличних культур.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!