Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.
Експерт поділився інформацією, яку отримав під час відвідування плантацій мигдалю в Каліфорнії і знайомства з досвідом фермерів США.
Збирання врожаю мигдалю проводиться в кілька етапів.
- Спершу мигдаль струшують на землю спеціальними самохідними шейкерами.
- Далі самохідна техніка згрібає мигдаль у рівні валки посередині міжрядь, оскільки лише сюди потрапляє сонце, що дозволяє краще просушити мигдаль просто на землі (у період збирання мигдалю температура повітря в Каліфорнії зазвичай досягає 35–40 °С).
- Після просушування самохідні підбирачі збирають мигдаль і частково очищають його від листя, ґрунту тощо.
Андрій Ярмак публікує відео, на якому можна побачити, як безпілотна техніка струшує мигдаль на каліфорнійській плантації:
Landlord раніше повідомляв про те, як заробляють на вирощуванні мигдалю американські фермери.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!