Про це повідомляє прес-служба Агропорт Україна.
Одна з ключових тем сьогоднішнього Агропорту в Херсоні – розвиток органічного сільського господарства. Цій темі була присвячена дискусійна панель під назвою «Органіка: 15 днів до закону».
Читайте: Кубічні й органічні: одеське господарство виростило новий сорт кавунів
На заході представники Національного реєстру рекордів зафіксували національний рекорд: шеф-кухарі виготовили близько 100 літрів ягідного морсу з понад 150 кг органічного кизилу. Морс отримав органічний сертифікат від «Органік Стандарт».
Організували рекорд ГС «Органічна Україна», Agroportex.Bio, ГС «Західна шеф група», Орган сертифікації ТОВ «Органік Стандарт», TM Famberry ФОП Ольшанський С.М. та ТОВ «Дедденс Агро».
«Це вже третій національний рекорд, встановлений у рамках Агропорту. Минулого року місцеві кухарі приготували 407 кг салату з капусти, цибулі, моркви, помідорів та зелені», – нагадав Organic Export Promoter та керівник проекту Агропорт Україна Дмитро Титаренко.
Landlord раніше повідомляв про те, хто заробляє на українській органіці: результати досліджень ринку 2017–2018 років.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!