Прагнення уряду Мексики позбутися величезної залежності від імпорту генетично модифікованої кукурудзи повністю переверне продовольче постачання країни. В тому числі відобразиться на її великому тваринницькому секторі. Про це повідомляє Reuters.
Указ уряду країни від 31 грудня 2020 року, що забороняє використання генетично модифікованої кукурудзи впродовж трьох років, викликав масу коментарів від представників галузі, які просять переглянути рішення. У тому ж документі міститься є положення про заборону гербіциду гліфосату, який використовується в Мексиці тисячами дрібних і великих господарств для підвищення врожайності сільськогосподарських культур.
Хоча Мексика, батьківщина сучасної кукурудзи, ніколи не допускала в промислових масштабах використання насіння, що містять генетично модифіковані організми (ГМО), вона імпортує мільйони тонн такої кукурудзи для свого тваринницького сектора, а також для багатьох інших промислових цілей. Компенсувати ці обсяги імпорту країні нині просто нічим.
Читайте: Прогноз імпорту кукурудзи у ЄС знижено на 2,5 млн т – USDA
Заборона на ГМО-кукурудзу неможлива через ланцюжки поставок, які розвивалися впродовж багатьох років. ГМ-кукурудза використовується в багатьох галузях від тваринництва до харчової промисловості, де для виробництва соусів і приправ потрібен крохмаль, отриманий з тієї ж кукурудзи.
Натомість прихильники заборони на імпорт генно-модифікованої кукурудзи стверджують, що насіння ГМО можуть легко заражати місцеві сорти кукурудзи, і вказують на результати досліджень про шкоду гліфосату. Сьогодні Мексика є найбільшим закордонним ринком для американської жовтої кукурудзи, яка майже повністю генетично модифікована.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що виявлено можливість захисту посівів за допомогою ГМО-рижію.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!