Власну продукцію до Євросоюзу можуть продавати 333 підприємства з України, повідомляє Zn.ua.
За словами т.в.о. Держпродспоживслужби Ольги Шевченко, з підприємств, які мають право на експорт товару до ЄС: 153 виробляють продукцію для споживання людиною, 180 займаються виробництвом нехарчової продукції. Проте спектр харчових продуктів не дуже великий. Значна частина – сировина.
Читайте: Кейс: фермери Тернопільщини виготовляють равликову ікру
Список продукції для споживання людиною, що експортується до ЄС очолює мед – 72 українських підприємства мають право його продавати. Рибні продукти можуть експортувати 27 підприємств, молочні – 22, равлики охолоджені – 17, курятину та м’ясні продукти – 8, яйця та яєчні продукти – 4, кишкову сировину – 1 та колаген – 1.
Як зазначає Ольга Шевченко, Україна – серед найбільших країн у світі, які виробляють та експортують сільськогосподарську продукцію. Українські підприємства виготовляють майже усі види тваринницької та рослинницької продукції, що продається на міжнародних ринках. Споживачі за кордоном довіряють нашій продукції, стверджує т.в.о. Держпродспоживслужби.
Як повідомляв LANDLORD, у січні 2020 року Україна збільшила агроекспорт до $2 мільярдів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!