Україна наростила експорт м’яса за допомогою курятини. Експорт м’ясопродукції зріс на 21% Про це повідомляє УНН.
Зокрема у січні-вересні 2021 року Україна експортувала продукції м’ясної групи на 593 млн дол., тоді як у січні-вересні 2020 року – на 488 млн дол.
“Вирішальним чинником, який впливає на збільшення експорту агропродукції цієї групи, є зростання вартості та обсягів постачання на закордонні ринки м’яса птиці, здебільшого курятини. Ця тенденція зберігається вже кілька років”, – заявив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції ННЦ Богдан Духницький.
Найбільше українського м’яса цього року придбали:
- Саудівська Аравія
- Нідерланди
- Китай.
“Враховуючи актуальні тенденції, в нинішньому році можливе чергове оновлення рекорду експорту м’яса птиці нашою країною”, – додає Духницький.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!