Новини

Компанія, що випускає продукцію під маркою “Королівський смак” зупинила роботу заводу з переробки сої

Компанії “Віктор і К” (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») довелося зупинити свій завод з переробки сої через відсутність сировини.

Про це керуючий директор компанії Максим Король розповів в інтерв’ю на Latifundist.com.

“Ми зараз змушені зупинити свій завод, бо в Україні практично немає сировини. А все тому, що держава дозволила вільний вивіз соєвих бобів. Якщо на наступний рік не введуть квоти на вивіз насіння соняшнику та сої — буде аналогічна ситуація. Переробні заводи будуть простоювати”, — сказав Король.

Він вважає, що в Україні необхідно ввести квотування на експорт сої і якщо ліміти будуть об’єктивними, то це не матиме негативного впливу на ціни.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

За словами Короля, переробники сої змушені простоювати або переробляти 5-10%,  при тому, що до сезону ще 4 місяці.

“Тому я і кажу: потрібно шукати “золоту середину”. Потрібно, щоб і квоти були, і аграрії могли продати свій товар. А не так, щоб через тіньові схеми олійні вивозили за кордон”, — додав Король.

Нагадаємо, компанія “Віктор і К” збудувала завод з переробки ріпаку. Запустили нове підприємство на початку червня. На новому заводі збудували маслосховище та сучасний елеватор силосного типу. В рамках цього проєкту започатковане сучасне виробництво з використанням найновіших інженерних технологій.

Державне підприємство “Шацький молокозавод” створили фермерське господарство “Полісся-молоко”. Нині чисельність поголів’я  ВРХ перевищує сотню, в тому числі є 63 дійних корови. І як результат — сьогодні завод має близько однієї тонни власного молока в день.

49-річний житель Чорткова Олег Сович відкрив першу буйволину ферму на Тернопільщині.

ПП “Євросем” у 2023 році планує поставити комбікормовий завод потужністю 60-80 тонн кормів на добу.

Молочна компанія “Волошкове поле” планує подвоїти виробництво ультрапастеризованого молока, інвестувавши 1,5 млн євро на постачання лінії “Тетрапак” та збільшивши виробничі потужності.

Валерія Пепеля

Валерія Ясницька

Журналіст-аналітик, редактор. Пише інтерв'ю та статті про агробізнес. Має дві вищі освіти - економічну та технічну. У друкованих та онлайн-ЗМІ працює від 2006 року. Улюблена тематика - економічне та соціально-політичне життя України.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку