Компанії “Віктор і К” (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») довелося зупинити свій завод з переробки сої через відсутність сировини.
Про це керуючий директор компанії Максим Король розповів в інтерв’ю на Latifundist.com.
“Ми зараз змушені зупинити свій завод, бо в Україні практично немає сировини. А все тому, що держава дозволила вільний вивіз соєвих бобів. Якщо на наступний рік не введуть квоти на вивіз насіння соняшнику та сої — буде аналогічна ситуація. Переробні заводи будуть простоювати”, — сказав Король.
Він вважає, що в Україні необхідно ввести квотування на експорт сої і якщо ліміти будуть об’єктивними, то це не матиме негативного впливу на ціни.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
За словами Короля, переробники сої змушені простоювати або переробляти 5-10%, при тому, що до сезону ще 4 місяці.
“Тому я і кажу: потрібно шукати “золоту середину”. Потрібно, щоб і квоти були, і аграрії могли продати свій товар. А не так, щоб через тіньові схеми олійні вивозили за кордон”, — додав Король.
Нагадаємо, компанія “Віктор і К” збудувала завод з переробки ріпаку. Запустили нове підприємство на початку червня. На новому заводі збудували маслосховище та сучасний елеватор силосного типу. В рамках цього проєкту започатковане сучасне виробництво з використанням найновіших інженерних технологій.
49-річний житель Чорткова Олег Сович відкрив першу буйволину ферму на Тернопільщині.
ПП “Євросем” у 2023 році планує поставити комбікормовий завод потужністю 60-80 тонн кормів на добу.
Молочна компанія “Волошкове поле” планує подвоїти виробництво ультрапастеризованого молока, інвестувавши 1,5 млн євро на постачання лінії “Тетрапак” та збільшивши виробничі потужності.
Валерія Пепеля