Новини    18 липня 2023 20:28

Їжа з кактусів боротиметься з ожирінням — дослідження

Зокрема антиоксидантні властивості має також олія насіння кактусів

Кактуси демонструють потенціал у використанні для приготування пребіотичних, пробіотичних, постбіотичних і парапробіотичних продуктів, інформує newfood. Продукти на основі рослини є перспективною функціональною їжею.

Зокрема, одне із досліджень демонструє багатофункціональність харчових продуктів, створених шляхом додавання Limosilactobacillus fermentum до соку опунції. В такому продукті багато антиоксидантів та корисних для здоров’я фітохімічних речовин.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Інше дослідження показує потенціал ферментованого соку кактусової груші для запобіганню ожирінню та пов’язаним з ним патологіям, а також пом’якшує резистентність до інсуліну.

Дослідження, проведене нещодавно у Бразилії, акцентує на тому, що кактуси можуть стати сировиною для сталого виробництва здорової їжі та мати позитивний вплив на навколишнє середовище. Наприклад, вирощування культури у комерційних масштабах має важливу роль у запобіганні деградації ґрунту.

Окрім цього, антиоксидантні властивості має також олія насіння кактусів, що характеризується високим вмістом стеролів, включаючи β-ситостерин, який пов’язують зі зниженням холестерину

Нагадаємо, американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Новини за темою:  В Одеському порту запустили цифрову платформу DocPort: бізнесу обіцяють економію часу та менше бюрократії

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...