Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.
Концепцію контролю сирого молока розробили Держпродспоживслужба та Швейцарсько-український проект створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні (SAFOSO).
Уряд відзначив вагомий внесок SAFOSO у підготовку цього проекту: формування нормативно-правових актів, забезпечення необхідних ІТ-систем; практична робота в регіонах.
Програму тестуватимуть у господарствах Вінницької, Миколаївської, Полтавської та Харківської областей.
Розроблений спеціальний модуль системи оцінювання якості молока дозволить виробникам і переробним підприємствам ознайомлюватися з результатами щодо партій молока, які вони постачають чи закуповують.
Landlord раніше повідомляв про те, що у 2019 р. операторів ринку харчової продукції перевірятимуть без попереднього попередження суб’єктів перевірки.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!