Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її, що допоможе уникнути дорогих та тривалих лабораторних досліджень, інформує newfood.
Лоток прототипу вистелений “безпечним для харчових продуктів реагентом”, що дозволяє вбудованому датчику виявляти та сигналізувати про наявність сальмонели.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Технологію можна легко адаптувати для тестування на інші поширені харчові забруднювачі, включаючи E. coli та Listeria, запевняють дослідники.
Ми сподіваємося, що ця технологія врятує життя, гроші та харчові відходи, – пояснив Аканша Прасад, один із дослідників.
Миттєвий доступ до інформації про безпеку продукту зменшить поширення потенційно серйозних інфекцій, а також значно скорочує харчові відходи. Зокрема, можна буде легко визначити, які партії їжі потрібно відкликати чи знищити. Наприклад, часто такі відкликання закінчуються марною втратою незіпсованих продуктів.
Нагадаємо, з 1 липня 2023 року набули чинності положення нового указу, що забороняє продаж у Франції неперероблених фруктів і овочів у пластиковій упаковці. Цей новий указ було опубліковано в Journal Officiel 21 червня, через шість місяців після того, як перший законопроєкт було скасовано Conseil d’Etat (Державною радою).
Указ про заборону на пластикову упаковку, яка також виключає використання пластикових стяжок, завдав справжнього удару по сектору овочів та фруктів.
Інноваційна технологія пакування, яку винайшли в Ізраїлі, не лише допомагає зберігати овочі, але й зменшує кількість харчових відходів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!