
Про це повідомляє EastFruit.
Обсяги продажів імпортованого продукту невеликі. Учасники ринку пояснюють це тим, що єгипетська картопля виглядає інакше, ніж рання картопля українського виробництва, і споживачі її сприймають як звичайну пізню українську картоплю.
Читайте: Трагедія індійських фермерів: затяжний дощ майже повністю знищив урожай картоплі
На початку весни Україна щороку імпортує картоплю з Єгипту. Обсяги невеликі – від 100 т до 2,2 тис. т на рік. Це становить лише 1% від загальної кількості картоплі, що продається на українському ринку.
У невеликій кількості Україна ввозить також картоплю з Ізраїлю, Польщі, Білорусі, Голландії і, іноді, з Азербайджану. Найбільшим постачальником картоплі для України є Єгипет.
Landlord раніше повідомляв про те, що найдорожчу картоплю вартістю €500 за кг вирощують на одному з островів у Середземному морі.