Про це йдеться в звіті маркетингової компанії Kleffmann Group Ukraine, повідомляє Український клуб аграрного бізнесу на своїй сторінці у Facebook.
Як приклад експерти наводять найдорожчу картоплю вартістю €500 за кг. Її вирощують на одному з островів у Середземному морі. Фермери удобрюють спеціальними водоростями, а після збору продають у ресторани високої кухні.
Читайте: Belchim випустив новий гербіцид Proman для захисту картоплі
Ефективність інвестування коштів у виробництво якісних продуктів доводить також Нова Зеландія. Середній річний обсяг роздрібної торгівлі та експорту картоплі в країні становить $300 млн. Це – в 5-6 разів більше, ніж в Україні. При цьому, об’єми виробництва кардинально менші – у 44 рази та становлять усього 500 тис. тонн на рік.
Крім того, серед трендів на ринку картоплі експерти називають збільшення її споживання в країнах Азії (передусім, у Китаї) та Африці. При цьому, зростає й частка глобального виробництва в азійських та африканських країнах – 51% та 7% відповідно.
Як раніше повідомляв Landlord, торік в Україні було зібрано 22,5 млн т картоплі, що всього на 1% більше, ніж у 2017 р. При цьому, у 2017-му кількість посівних площ була дещо більшою – 1 323 тис. га проти 1 млн 319 тис. га. Мінімальний приріст показника забезпечило збільшення середньої врожайності (170 тис. га з гектару проти 167 тис. га). Найбільші ж врожаї показали Вінницька й Житомирська області.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!