Довча – зовсім не екзотичний фрукт для України. Він вже давно росте на теренах нашої держави, втім, особливою популярністю не користується. Виходить, що дарма.
Так, наприклад, довчою (довуччою) в Узбекистані називають зелений абрикос, а в Такжикистані його величають гурою і він є одним із найулюбленіших фруктів в країнах Центральної Азії.
В центральноазіатській кухні рецептів приготування довчі безліч, однак найбільш вона смакує у своєму первозданному вигляді: її гризуть для свіжості подиху, або ж споживають як закуску, рясно посипавши сіллю.
Читайте: Ефект коронавіруса: в Україні зріс попит на мед
Також зелений абрикос консервують і варять з нього варення. З довчі готують смачний суп, її часто додають у салати в березні-квітні. Багато, хто заморожує довчу. Наразі з’явились навіть комерційні пропозиції від представників “заморозки”, які пропонують IQF-довчу.
Також серед переваг довчі – це значний вміст вітамінів, низький глікемічний індекс і невисока калорійність.
Для фермерів, які вирощують абрикоси для свіжого ринку, довча є доволі зручним продуктом. Після проведення проріджування врожаю для отримання великих і добре освітлених фруктів, залишається чимало недостиглих абрикосів. При цьому “зеленці” можуть принести чималий дохід, адже на ринку вони коштують значно дорожче, ніж стиглий плід.
Реалізація зеленого абрикоса – це прекрасна можливість розтягнути по часу сезон реалізації продукції, що завжди позитивно позначається на грошових потоках підприємства.
Раніше Landlord розповідав, навіщо в США фермери повернулися до вирощуванні полби.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!