Грибне і компостне виробництво компанії “Верес” у Каневі Черкаської області з липня 2023 року припинило виробництво.
Виробничі процеси припинені, обладнання законсервоване, повідомляє UMDIS із посиланням на інформацію компанії.
Компанія останнім часом пробувала знайти орендаря і зберегти виробництво, але це не вдалося.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Грибна ферма “Верес” складається з 36 камер вирощування печериць по 700 м² площі вирощування в кожній, що робить ферму найбільшою в Україні. У кращі часи виробництво компанії сягало 450 т гриба на місяць. Компостне виробництво складало до 3500 т компосту Ф2 на місяць. Завод працював з 2004 року.
Причиною закриття стали збитки, які ферма отримувала останнім часом.
Левова частка врожаю печериць збиралася для потреб власного консервного цеху — мариновані гриби “Верес” відомі більшості жителів України. Скоріше за все, виробництво маринованих грибів компанії також доведеться зупинити.
Нагадаємо, у квітні керівництво материнської компанії підприємства “Верес” прийняло рішення про закриття або передачу в оренду непрофільного бізнесу компанії.
Грибна ферма і компостне виробництво “Верес” почали свою діяльність у 2004 році.
Виробничі потужності складаються з 27 бункерів Фази 1, 14 туннелів Фази 2 (70 т компосту кожен), 36 камер вирощування гриба по 706 м² виробничої площі кожна (9 модулів по 4 камери, загальна площа вирощування 25 426 м²), цеху виробництва покрівельної суміші, складу готової продукції, складу зберігання сировини, офісних та інших приміщень, техніки.
Виробнича потужність — понад 4 тис. т гриба на рік. Загальна площа земельної ділянки — 32 га.
На підприємстві є газова та твердопаливна котельні. Значна частина обладнання та приміщень знаходиться у зношеному стані.
Грибарня “Боровик” на Львівщині займається виробництвом грибів вже понад двадцять років. Тут вирощують 120 т продукції на місяць і, навіть, експортують за кордон.
Компанія Nature Green нарощує свою присутність на ринках ЄС та буде постачати гриби до Німеччини.
У підвальному приміщенні хостела в селі Ружичанка на Хмельниччині вимушені переселенці зі східних областей почали вирощувати на продаж печериці.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!