Новини / Трейдинг     19 жовтня 2020 16:05

Фуражним ячменем наразі торгувати стало невигідно – Frontier

Не дивлячись на невдалі результати збиральної кампанії, ціни на ячмінь у портах Чорного встановились нижче цін на кукурудзу і на $40 на тонні - у порівнянні з цінами на пшеницю

Світовий ринок зернових на минулому тижні показав значне зростання. Відповідно, зросли й ціни на фуражний ячмінь, однак, пише британське агентство зернового маркетингу Frontier, ячмінь продовжує залишатися «поганим» для тейдерів товаром, торгуючись із знижкою без малого $40 на тонні у порівнянні з пшеницею в портах Чорного моря.

Наразі українські постачальники експортують ячмінь за конкурентними цінами швидкими темпами. У цьому сезоні вони вже відвантажили понад 3 млн тонн культури з 4 млн тонн надлишку, що може бути експортований.

Водночас, ціни на французький ячмінь виросли більш, ніж на EUR6 за тонну – цьому сприяє активна торгівля французів із Китаєм. КНР виставляє жорсткі умови для продажу, але гарантує високу премію у розмірі $20 на тонні у порівнянні із поставками з чорноморських портів.

Читайте: Роман Лещенко: Брехня, що у держави є 10,4 млн га землі

При цьому, у жовтневому звіті аналітиків Strategie Grains прогноз виробництва французького ячменю на поточний сезон був знижений майже на 1 млн т (у порівнянні з вересневими даними) після коригувань врожайності і якості зібраного зерна. В результаті, виробництво ячменю у Франції оцінюється в 10,5 млн тонн, що на 3,2 млн тонн менше торішніх обсягів.

Ці показники суттєво вплинули на прогноз загального виробництво ячменю в ЄС: він був знижений на 800 тис тонн у порівнянні із прогнозом за вересень (до 63,8 млн тонн). Обсяг експорту скорочено на 400 тис тонн – до 7 млн ​​тонн, що на 1,1 млн тонн менше експортних продажів минулого року.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що на світовому ринку продовжується стрімке зростання цін на пшеницю.

Новини за темою:  Верховна Рада ратифікувала угоду з США про надра: створено Фонд відбудови з паритетним управлінням
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також