Новини    02 серпня 2023 20:37

Фермери у Південній Кореї, що вирощують собаче м’ясо, зіштовхується з дедалі більшою забороною

Лише третина південнокорейців виступає проти заборони, тоді як більшість людей більше не їдять собачого м’яса

Споживання собачого м’яса є багатовіковою практикою на Корейському півострові, особливо в спекотні літні дні. У Південній Кореї це не заборонено і не легалізовано, але все більше людей хочуть, щоб його заборонили, передає Аljazeera.

Зокрема перша леді країни висловила підтримку заборони, а двоє законодавців подали законопроекти про припинення торгівлі собачим м’ясом.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Іноземці вважають, що Південна Корея є центром культури. Але чим більше країна посилює свій міжнародний авторитет, тим більший шок відчувають іноземці через споживання собачого м’яса, – зазначив Хан Чон Ае, опозиційний депутат, який минулого місяця подав закон про заборону виробництва собачого м’яса.

Перспективи ухвалення закону про заборону собачого м’яса неясні через протести фермерів, власників ресторанів та інших осіб, які займаються виробництвом собачого м’яса. Згідно з опитуваннями, третина південнокорейців виступає проти такої заборони, хоча більшість людей більше не їдять собачого м’яса.

Кількість ферм у Південній Кореї впала вдвічі порівняно з кількома роками тому до приблизно 3000-4000. Деякі активісти стверджують, що оцінки фермерів є перебільшеними, щоб показати, що їхня галузь надто велика, щоб її знищити.

Нагадаємо, у 2022 році споживання м’яса в Німеччині впало до найнижчого рівня за понад три десятиліття через зниження інтересу до свинини.

Дослідники Центру клітинного сільського господарства Університету Тафтса (США) розробили стовбурові клітини для виробництва штучного м’яса, які захищені від помилок під час ділення і можуть швидко рости.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Новини за темою:  Грози та сильний вітер: яка погода чекає українців 19 травня – прогноз по областях

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...