Про це повідомляє SEEDS.
Підприємець відзначає, що на Одещині цукрова кукурудза – не дуже поширена культура, принаймні на півночі області.
«Якщо все правильно робити, можна хороші гроші заробляти. На сьогоднішній день з гектара можна мати, грубо кажучи, 4–5 тисяч доларів», – поділився господар.
Віктор Хмельов – ягідник із 7-річним стажем: вирощує полуницю, малину, ожину, смородину. За його словами, заробіток на цукровій кукурудзі не більший, ніж на ягодах, проте затрати на виробництво цієї культури менші, та й вирощувати простіше.
«Ягода, вона не тільки більш примхлива – її ще й нікому збирати. … На ягоді люди зараз робити не хочуть», – поскаржився фермер, відзначивши, що через брак робочої сили йому довелося скоротити 1 га малини та смородини.
Читайте: На Одещині заклали перший в Україні фісташковий сад площею 1,5 га
Цукрову кукурудзу Віктор Хмельов називає культурою нескладною: «2-3 людини на гектар потрібно – не більше. Цього досить», та й зі збутом урожаю проблем немає, бо поруч Одеса, де є значні можливості для реалізації цієї продукції.
У перспективі Віктор Хмельов планує збільшувати площі під цукровою кукурудзою за умови розширення ринків її збуту в Україні. Поки що нарощування виробництва стримує брак сховищ з холодильним обладнанням.
«У нас, на Одещині, немає холодосховищ. Ті, котрі є, вони зайняті бананами, апельсинами, гранатами… Якби хтось приймав кукурудзу – ми б залюбки розширяли площі під кукурудзою», – пояснює підприємець.
Landlord раніше повідомляв про те, що на вирощуванні мигдалю американські фермери заробляють $20 тис. з 1 га.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!