До війни варили варення: на Львівщині фірма виготовляє сухі борщі, супи та бограчі для військових

Підприємство “Фрут банк” зі Львівської області, яке перепрофілювалося з виробництва джемів на виробництво борщів і супів швидкого приготування, за 10 місяців передало військовим понад 4000 пакетів сухих наборів.
Про це пише newfood.media.
Серед наборів – борщі, горохові та грибні супи, бограчі.
Також військовим відправили 40 кг яблучних, апельсинових та мандаринових чипсів, звітує компанія.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Пакет сухого борщу на 5 порцій важить всього 330 г. На його виготовлення йде 2 кг свіжих продуктів. Термін зберігання сухого борщу – 1 рік. Завдяки технології інфрачервоного сушіння у страві зберігаються вітаміни, мікроелементи та смакові властивості готового борщу чи супу.
Читайте також: “Вінницький борщ” із вишнями потрапив до кулінарної книги за всесвітом “Відьмак”
У склад борщу входить картопля, свиняча шинка, червоний буряк, морква, капуста, цибуля, часник, томат, а також сіль, цукор, перець, лавровий лист та оцет.
Готову страву із сухого набору можна отримати за 15-20 хвилин. Для цього у “Фрут банк” уже зробили усі підготовчі етапи – помили овочі, почистили, нарізали, а м‘ясо і картоплю зварили, висушили і запакували по 1, 2, 5 порцій. Лишається лише 5 хв проварити вміст пакета і дати 10-15 хвилин настоятися готовій страві.
Окрім забезпечення військових, сухі страви “Фрут банк” доступні для всіх охочих. Їх можна замовити онлайн або придбати в роздрібних магазинах.
Нагадаємо, 1 липня 2022 року на п’ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини елемент “Культура приготування українського борщу” включили до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, які потребують негайної охорони.
На Дніпропетровщині виготовляють сухий борщ для української армії.
Валерія Пепеля