Підприємство “Фрут банк” зі Львівської області, яке перепрофілювалося з виробництва джемів на виробництво борщів і супів швидкого приготування, за 10 місяців передало військовим понад 4000 пакетів сухих наборів.
Про це пише newfood.media.
Серед наборів – борщі, горохові та грибні супи, бограчі.
Також військовим відправили 40 кг яблучних, апельсинових та мандаринових чипсів, звітує компанія.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Пакет сухого борщу на 5 порцій важить всього 330 г. На його виготовлення йде 2 кг свіжих продуктів. Термін зберігання сухого борщу – 1 рік. Завдяки технології інфрачервоного сушіння у страві зберігаються вітаміни, мікроелементи та смакові властивості готового борщу чи супу.
Читайте також: “Вінницький борщ” із вишнями потрапив до кулінарної книги за всесвітом “Відьмак”
У склад борщу входить картопля, свиняча шинка, червоний буряк, морква, капуста, цибуля, часник, томат, а також сіль, цукор, перець, лавровий лист та оцет.
Готову страву із сухого набору можна отримати за 15-20 хвилин. Для цього у “Фрут банк” уже зробили усі підготовчі етапи – помили овочі, почистили, нарізали, а м‘ясо і картоплю зварили, висушили і запакували по 1, 2, 5 порцій. Лишається лише 5 хв проварити вміст пакета і дати 10-15 хвилин настоятися готовій страві.
Окрім забезпечення військових, сухі страви “Фрут банк” доступні для всіх охочих. Їх можна замовити онлайн або придбати в роздрібних магазинах.
Нагадаємо, 1 липня 2022 року на п’ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини елемент “Культура приготування українського борщу” включили до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, які потребують негайної охорони.
На Дніпропетровщині виготовляють сухий борщ для української армії.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!