Новини / Садівництво     04 липня 2023 15:23

Черевишня: в Україні набуває популярності новий тренд у садівництві


В Україні сезон черешні триватиме не менш як місяць, проте на ринку з’явився новий тренд — це черевишня, вона є гібридом вишні та черешні.

Про це розповів директор одеського гуртового ринку “Початок” Олександр Воропаєв, пише AgroPortal.ua.

За його словами, черевишня така ж м’ясиста, як вишня, але солодка, як черешня.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“За три останні роки черевишня дуже сподобалася місцевим споживачам, і одесити вже її чекають”, — сказав він.

Воропаєв каже, що цього року, як і минулого, відчувається нестача саме якісної української черешні. Причина не лише у повномасштабній війні Росії проти України, а й у несприятливих погодних умовах навесні.

Нагадаємо, завдяки новим технологіям генетичного редагування найближчим часом представлять сорти черешні без кісточок та стійкі до розтріскування та хвороб сорту цієї культури.

Україна перебуває серед лідерів зі створення нових сортів соковитої ягоди. Близько 500 нових сортів черешні створили за останні 30 років. Більш як 100 видів ягоди розробили українські селекціонери. За цим показником наша країна посідає перше місце у світі та значно випереджає США, Росію, Румунію, Канаду, Францію, Італію та Угорщину.

Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.

Завдяки новим технологіям генетичного редагування найближчим часом представлять сорти черешні без кісточок та стійкі до розтріскування та хвороб сорту цієї культури.

Валерія Пепеля

Новини за темою:  Фруктовий дефіцит-2025: експерти прогнозують рекордне подорожчання абрикосів та персиків на 25%
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також