Новини    07 квітня 2024 16:33

Cargill зведе в Австралії завод із переробки каноли

Cargill уже є провідним гравцем на олієжировому ринку: активи компанії розташовані в Європі, Азії, Північній та Південній Америці, а також у Східній Австралії

Cargill планує зайнятися зведенням заводу з переробки каноли в Квінані, Австралія. Будівництво підприємства може обійтися компанії приблизно у $600 млн, пише “УкрАгроКонсалт”.

Наразі Cargill вивчає цю можливість за умови отримання всіх необхідних дозволів. Ми також тісно співпрацюємо з урядом штату для просування цього проєкту, — заявив керуючий директор Cargill Australia Жолт Коча.

Новий завод, як очікується, буде орієнтований на продаж продуктів переробки каноли (олія, шрот) на зовнішній і внутрішній ринок, причому постачання заплановані зокрема і для потреб біопаливного сектору.

Як відомо, Cargill уже є провідним гравцем на олієжировому ринку: активи компанії розташовані в Європі, Азії, Північній та Південній Америці, а також у Східній Австралії.

Довідка. Cargill Inc. — найбільша світова приватна компанія, що інвестує в харчове виробництво. Працює в 68 країнах світу, займається продажами зерна, олії, цукру та інших продуктів. Також є найбільшим виробником сільськогосподарської продукції.

Cargill інвестує в нові технології для розробки альтернатив рослинного м’яса. Цього разу фінансування від харчового гіганта отримав іспанський стартап Cocuus, передає newfood.

Загалом мовиться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.

Принтер друкує різноманітну альтернативу м’ясу зі швидкістю 8 кг на хвилину.

Нові інвестиції підуть нарощування виробництва бекону рослинного походження, надрукованого на 3D-принтері. Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.

На заводі Cocuus на півночі Іспанії планують цього року виготовити до 1000 тонн надрукованого на 3D-принтері рослинного бекону.

Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року.

З погляду Cargill, інвестиція в Cocuus є частиною її глобальної стратегії, спрямованої на задоволення споживачів поживними та екологічно чистими харчових продуктів. Поле зору агропродовольчого гіганта уже охопило всі найбільш інноваційні способи виробництва їжі. Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир, створив екстравеганський шоколад, аналогів якого немає на ринку, інвестував у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса тощо. Тож веганський бекон, безсумнівно, є гарним продовженням.

Новини за темою:  Останній день квітня принесе комфортну погоду: де в Україні очікуються дощі

У Cargill також говорять, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...