Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Проект Географічні зазначення в Україні.
Європейські експерти в рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» оцінювали Дорогу вина та смаку Української Бессарабії. З цією метою вони відвідали Болград.
Продукція болградських фермерів виготовлена за старовинними болгарськими рецептами. Туристам тут пропонують скуштувати карнак, суджук та сиров’ялені ковбаси. Для їх виробництва фермери самі вирощують спеції.
Читайте: Українська лохина продається в одній із найбільших торгових мереж у світі
У концепцію гастротуризму вплетено етнографічні елементи – дегустаційна зала в «Балканських ястіях» оздоблена в традиційному стилі з великою кількістю старовинних предметів болгарського побуту.
Landlord раніше повідомляв про те, що Мінагрополітики спільно з проектом ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» розпочали впровадження в Одеській області системи винних та гастрономічних маршрутів з метою розвитку сільського туризму та агробізнесу на сільських територіях.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!