Новини / Кейси     30 липня 2019 11:03

Болградські фермери знайшли спосіб, як привабити туристів на українських Дорогах вина та смаку

У місті Болград Одеської області, де зосередилася болгарська громада, сім’я Русєвих заснувала виробництво традиційних м’ясних делікатесів «Балканські ястія». На Дорогах вина та смаку Української Бессарабії це місце буде однією з важливих туристичних дестинацій.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Проект Географічні зазначення в Україні.

Європейські експерти в рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» оцінювали Дорогу вина та смаку Української Бессарабії. З цією метою вони відвідали Болград.

Продукція болградських фермерів виготовлена за старовинними болгарськими рецептами. Туристам тут пропонують скуштувати карнак, суджук та сиров’ялені ковбаси. Для їх виробництва фермери самі вирощують спеції.

Читайте: Українська лохина продається в одній із найбільших торгових мереж у світі

У концепцію гастротуризму вплетено етнографічні  елементи – дегустаційна зала в «Балканських ястіях» оздоблена в традиційному стилі з великою кількістю старовинних предметів болгарського побуту.

Болградські фермери знайшли спосіб, як привабити туристів на українських Дорогах вина та смаку

Landlord раніше повідомляв про те, що Мінагрополітики спільно з проектом ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» розпочали впровадження в Одеській області системи винних та гастрономічних маршрутів з метою розвитку сільського туризму та агробізнесу на сільських територіях.

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також