Новини / Овочівництво     17 лютого 2020 10:56

Бізнес на міні-овочах: кейс господарки з Полтавщини

Міні-продукцію можна продавати в ресторани та кафе. Овочі малого розміру підходить для маринування, замороження.

Господиня Олена Ковальова з села Вікторія Пирятинського району, що на Полтавщині, вирощує міні-овочі: огірки, кукурудзу, кабачки. Жінці продавати таку продукцію вигідніше, ніж овочі звичайного розміру, пише Gazeta.ua.

Олена Ковальова закладає теплиці з ранніми овочами у лютому. За її словами, зараз є попит на овочі малого розміру. Їх закуповують ресторани та кафе – тож, вирощувати їх краще у великій кількості. Також ця продукція добре підійде для маринування та заморожування.

Читайте: Розумні контейнери: нова технологія упаковки продовжує життя овочів та фруктів

Вирощує Олена Ковальова помідори, огірки, баклажани і кабачки. Однак найулюбленіший овоч фермерки – цукрова міні-кукурудза сорту Мініголд – качани довжиною в 10 сантиметрів. Дозрівають вони за 15 тижнів.

Міні-баклажани розводить Олена сорту Патіо бейбі. Виростають вони всього 5 сантиметрів завдовжки. На кущі – біля 20 плодів.

“Подібно вирощую і кабачки Ізі пік грін. Вони за 50 днів після посіву мають довжину 20 сантиметрів, що дуже зручно для консервування. Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі”, – ділиться Олена.

Торгувати міні-овочами вигідніше, вважає жінка, міні-огірки, наприклад, коштують 60 грн за кілограм.

Як повідомляв LANDLORD, фермерка із Запоріжжя навчилася переробляти на пастилу та цукати багато овочів і майже всі ягоди, які вдається вирощувати у власному саду й в теплиці.

Новини за темою:  AKIS в Україні: як працюватиме нова система підтримки фермерів за європейським зразком
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також